Zimska škola tehnike uspješno završena

Programiranje, robotika, sastavi/rastavi računalo, osnove Linuxa, rad s alatima i obrada šper ploče samo su neke od radionica koje je Klub tehnike Ludbreg u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Ludbreg provodio tijekom zimskih školskih praznika u prosincu 2022. i siječnju 2023.

Zimska škola tehnike je ove godine pojačana aktivnostima koje ZTKL provodi u projektu TEHNIKA ZA SVE financiranom od Ministarstva obrazovanja i sufinancirano sredstvima za javne potrebe u tehničkoj kulturi grada Ludbrega.

Projekt TEHNIKA ZA SVE ima za cilj povezati djecu koja pohađaju osnovne škole u području Ludbrega i okolice te omogućiti istu ponudu znanja svima. Za djecu koja nisu iz Ludbrega organiziran je prijevoz do prostorija ZTKL i time je ekipa iz Ludbrega dobila pojačanje svojih vršnjaka iz okolnih škola. Ideja i cilj iz projekta TEHNIKA ZA SVE je u potpunosti uspjela na veselje sve djece, stvorena su nova prijateljstva i svi učesnici Zimske škole tehnike usvojili su nova znanja iz područja tehnike, robotike i korištenja alata.